~ Followers

Pages

Sunday, December 11, 2011

Passport Perkahwinan

"Kompang dipaluuuu, pengantin baru, duduk bersanding, tersimpuh malu"
aiwahhhh... sukaaa sgt dengaq lagu ni di musim2 sebegini
hehehe
banyak sgt undangan yg diterima ..
Alhamdulillah dok pi kesemuanya
baru-baru ni dapat undangan dr sedara di Perak nun
tgk kad dia...
whoaaaaaaaaaaaa
kreatip and inovatip

kot key ell mungkin dah belambak kad2 sebegini..
tp kot kedah ni, cambest baghu dapat kad nih
tnya encik google, costing kad ni dalam RM1.50 sekeping (fuyoo)
syok tgk zaman la ni makin kreatip kad-kad undangan
ada kad ala facebook, google dan terbaru twitter..
suka gak bila dapat goodies bag kreatip
hehe

jom layan Passport Perkahwinan sedara ku ini





page last ni kita leh buat buku alamat 
(dolu2 zaman skolah cukup femes buku alamat neh)


Photobucket

Terharu | Speechless | A BIG Thanks

Assalammualaikum wahai bloggers2 chomei
adoiyaiii lamaa sgt kot tk hapdet blog nieh
dolu2 semangat nk buka belog
semangat yang diambil dr bloggers kesayangan ku
bila dah ada blog,
tk dak idea plak nk hapdet entry
maka berjuntai-juntai lah
sawang-sawang yg hanging kt belog nih...

lunch hour rini tak keluaq lunch
(bajet dayet (di eja d-i-e-t) la sangat tp dh mkn dh awai td)
teringt nak check fb jap...
terkejut sgt2 bila ada entry yg di tagged kt che...
dari....

sis ninnnnnnnnnnnnnnnnnnnn yg gorjes!
(siyesly senyum tk lekang2 lg nih)

Subhanallah.. sis nin, 
thank you so much for THIS ENTRY

unexpectable che nk muncul
di entry sis nin yg gorjes ni... 
i bet today is my lucky day!
your entry just brighten up my day
(coz a bit dull this mornink!)

Thanks to ALLAH 
for giving me such a great and lovely
sis a.k.a friend!

dulu2 masa jadi silent reader
konon2 dok berangan-angan
nak chit-chat dengan bloggers2 faberet
bila jmpa their FB,
segan kot nk add.. ye lah takot2 tak di-accept
tapi hati ni kalot gak nk add

Alhamdulillah
they are so wonderful
sangat baik hati

bila dapat one single "Hello" from them pown
dah seghonok gilaaaaaaaaaa kotttttttt

disini, izinkan saya mengambil kesempatan
(aiwahhh, gaya YB dan dan muncuii.. haha)
nak ucap 
ZILLION TERIMA KASIH
buat my all-time bloggers

(cik kaki accept request cambest di fb xsmpai 24 hours.. thanks cik kaki)

(org penang tuuuu... jiran sebelah negeri.. cant wait to see her)

(love her pics.. her stories... her journey of life.. sgt TABAH orangnya
open minded dan paling penting she is not TYPICAL type! ^___^ )



Photobucket

Saturday, December 3, 2011

Will You Deny???


He is a Creater, He is a Sustainer and He is the one who has power over all.Credit to : Doodle Dakwah

Photobucket

Tuesday, November 29, 2011

Wordless Wednesday #4 | Raja Sehari


pssstt : musim kenduqhi, kenyang dan suka hati

Photobucket

Wednesday, November 23, 2011

Camouflage Paintings ~ Woohoooo

Sambil dok menge'surf'kan diri kat internet
terjumpa image weirdo nih
tenung lama-lama macam tkdak apa2 pown
tenung lagi smpai neik juling
macam pelik plak 
tenungggg lagi sampai jd @_@
lorrrrrrr
baghu nampakkkk
tenung apaaaa? jom tengok

 yang ni nampak gk laaa kan
~

 yang ni tgk skali imbas xnampak. ushar betoi2 baghu nampak
~

 yang ni mmg cambesr ambik masa nk nampak...
~

 huishhh cm na la dia wat ni
~

 terbaekkk dr dia
~

haha mmg sempoiii...

sebenaqnya bru cmbest taw benda ni ialah camouflage paintings dari
Liu Bolin 
mamat ni pakar melukis camouflage ni asai dr Beijing China
benda alah ni lebih kurang mcm lukisan tersembunyi la
ada binatang2 yang melindungi diri depa dari musuh 
dengan mein aci smbunyi kat tmpat yang seakan-akan
se kaler dengan kulit depa
cuma yang ni mamat ni mengkalerkan orang

mau dak nk suruh Mr.Liu Bolin kaler badan hampa??? hehehehe

Photobucket



Tuesday, November 22, 2011

GOALLLLLLLLL!!!

Perkhhh
lamaaaaaaaaaaa kot tak hapdet blog nih... 
bukan pa, hati ni nak berblog slalu.. kalo buleh tiap-tiap hari..
pastu dok terpikiaq plak
ada ka orang baca blog niih.. 
pastu kata balik..
"tak pa.. blog ni luahan hati kita
bukan dok kira brapa orang baca
yang penting IKHLAS.."
dan dan semangat balik menghapdet berita terkini

ok mcm besa (tajuk wajib untuk bloggers Msia)
We Are The Champion!
TAHNIAH MALAYSIA
semalam layan final dengan family
semua pakat dok wat aksi masing2 kat ghumah
yang tak senang duduk lah
yang tak senang berdiri lah
yang masuk kuaq masuk kuaq bilik lah (takut nk tgk)
yang seram sejuk lah
yang wat dekkk pown ada..
haishhh 
sekali PENALTI plakkk
pakat berdiri habih kt ghumah ni..
bila Fahmy save bola last and our hero Baddrol score

GOALLLLLLLLLLLLLLLLLL!
sorakan yang bergema oleh Rakyat Malaysia 
di seantero duniaaa...

oke.. jom layan gambaq2 wira kita...






Welldone Mr.Ong Kim Swee & Malaysia Teams
dan tak lupa untuk SEMUA penyumbang pingat Emas, Perak & Gangsa 
di Sukan Sea, Indonesia... TERBAEKKKKK


Photobucket

Saturday, November 12, 2011

SHU SHINJU GIVEAWAY



Happy Birthday to Cik Shu kita sorang niiiii...
Akhirnya wishlist cik shu tercapai juaaa... Delighting SHU Always gituw...

Cambest baruuuu sgt dgn donia bloggers nih.. Blog Cik Shu ni antara blog yang cambest selalu terjah 
dan wajib terjah. Syok baca entry-entry shu. 
Cambest dah khatam sepenuhnya blog shu
dari 1st entry dia pada 10 November 2009

2010 plak hadiah contest merangkap hadiah besday (sgt best oke)
dan 2011 hadiah yang sgt meletops woohooo

tak bowink la baca kesah2 cik shu & tunangnya encik musang berjanggut =)
plg suka bila baca ceghita2 ank buahnya yg chomei Qaseh Hurin Intisyar

Lately ni paling tak tahan dengan Dapur Shu Shinju
Yummyliciosssss sgt.. oke oke

Cambest nak TAG mereka-mereka ini (im their silent reader.. la dah xsilent lg daa hehe) :



Photobucket

Dapat Parcel Misteri.. Weehuuuuu

Balik pejabat ritu encik pren (hubby) habaq ada parcel
Me like uikkk parcel apa lak.. xorder apa pown
kat envelope dia tulih Kimberly-Clark
hmmmmmmm muka compius 25ribu kali

buka jaaa... wahhh gift pack dr Kotex tuuu.

Baru cambest teringat ada la satu hari yg borink tu 
cambest saja dok surf belog2, cmna ntah terlink kt belog Kotex
cambest pown daftar jd ahli (ringkas & mudah sgt)
lepaih tu depa kata nk hantaq sample baru produk depa
cambest pown lupa dah pasai ni
tup tup (sound efek)
sampai daa gift pack dr depa (rasanya lepaih seminggu dftar jd ahli)

jom tengok apa yg cmbest dapat :


Lepaih seminggu, dapat lagi gift pack dr Kotex... weeehuuuuu
Makashih ya Kotex..


Haaaa, cepatlah daftar jd ahli Kotex... 
web dia klik sini ---> Kotex Malaysia

Kalau nk daftar terus, klik ja kat sini ---->  Nak Gift Pack Dari Kotex

Cambest dah try yang 1 gift tu.. selesa woooo... 
yg 2nd tu xtry lagi... ngeeeeeeee~

s.e.k.i.a.n
Photobucket

Menyapu Sawang Blog & Cake Baking Moment

Salam semuaaaaaaaaaa 
(cewahh konon ramailah yg bc blog cmbest yg xseberapa nih... huhu. xpa, kita bg ramaiiiii)

MasyaAllah... fuhhh fuhhhh sawang berserabai sana sini kt belog nih...
mood tu adaaa.. tp masa tk mengizinkannn.. adoiyaii

kalut sket ngan gheja, pastu kendughi korban kt pejbt
Alhamdulillah la baghu ada masa nk buanq saang2 nih..

fiuhhhh byk ceqhita yg nk habaq tp nk mola mana dulu?

Mola dgn Cake Baking Class with Puan Dayana...
Rancang stail last minit... cambest siap tulih panjang peta nk pi ghumah Dayan (panggilan manja gituw)
sekali tertinggai plak kt opiss.. haihhhh

dengan semangat nk berbaking kek bagai, cmbest redah gak jalan kt loqstaq ni 
menuju ke ghumah Dayan... 
sambil bawak keta dok bayang dlm Amazing Race
last2 smpai gak...

Dahh .. tmau bergebang pnjang, lets the picture tells the story mory

Walnut Brownies siap utk dibakar

~*~

Wooohoooo siap sudaa Brownies untuk dimakan dgn rakusnya

~*~

Ni baghu betoi "hand-mixer".. hehe 

~*~

Weeehuuuuu dah siap Marveles Moist Choc Cake dari Dayan
(siyesly sgt moist...)

~*~

Dannn ni lah juri masterchef kami yg telah rasa kek marbeles td
Chef De`Souz Adam =)

Oke habih da bab Baking.. our next planning nk wat Oreo Cheese Cake plakss

Photobucket

Friday, November 4, 2011

Doodle Dakwah

Sambil dok berfesbuk td ni terjmpa satu pic doodle ni kt wall mmber.. 
teruih cambest tertarikkkk dan like dengan dudle2 chomeiii ni..
byk dudle2 yg dishare kt grup ni.. ni antaranya (klik kt gmbaq untuk lebih jelas) :




bestkan? haaaa JOM ramai2 like community DoodleDakwah kat SINI






Photobucket

Wednesday, November 2, 2011

Semoga Mendapat Haji Yang Mabrur


Cambest doakan semoga semua Jemaah Haji seluruh dunia selamat mengerjakan ibadah dan 
Semoga Mendapat Haji Yang Mabrur

Notes : Sebaiknya jika kita "terpilih" untuk ke tanah suci Allah, kerjakanlah
ibadah dengan sebaik-baiknya. tinggalkanlah "kerjaya" kita tu sekejap...
di Tanah Haram, kita SAMA saja. 
Doktor? Engineer? Pilot? Polis?
Pengurus Besar? CEO? Menteri? Raja? 
disana semuanya SAMA... 
tujuan kita menunaikan rukun ke-5

tak perlu kot nk maklum pada umum aktiviti kita disana... 
yg kita disini pown tk payah kot dok "ikutttt" sgt jemaah disana..
biaqlah depa tunaikan tanggungjawab depa dengan selesa dan sempurna

habaq kata pi haji dah la kot.. 
balik mai sembang lein la.. nk ceghita apa ceghita la..

ehhh awat cambest EMO semacam jaaa... 
dakk aihhhhh.. tk emo cuma ... erkk ntahh
xtaw nk habaq apa.. haha

ok ok.. 

jgn lopa POSA SUNAT 9 Zulhijjah ni naaaaa....

Photobucket

Wordless Wednesday #3 | Blog Bersawang


Photobucket